Maaghe Sangrati
Door: Petra Hoeve
Blijf op de hoogte en volg Petra
02 Februari 2013 | Nepal, Pokhara
De verandering is ook in proces betreffende mijn werk. Aankomende twee maanden zal ik mijn werk als educatie adviseur op de scholen in Kaski afronden, en zal ik in het voorjaar, ergens begin april, starten als educatie vrijwilliger in Jumla district. Dit is een proefproject voor een half jaar om het strategische plan van VSO Nepal in de realiteit uit te voeren, namelijk nauwe samenwerking tussen de drie hoofdprogramma's Educatie, Livelihood en Health. Met behulp van de twee andere vrijwilligers via bewustwordingsprogramma's op basisscholen, resource centrum of trainingscentrum op het gebied van Livelihood en Health, is de insteek om een groter publiek te bereiken over persoonlijk hygiëne en verzorging, voeding, opstarten van schooltuinen, verbouwen van groente en fruit, kostwinningmogelijkheden, etc. Een uitdagende baan waarbij mijn werk vooral zal bestaan uit netwerken tussen verschillende organisaties en instellingen, en een bijdrage leveren tijdens trainingen aan leerkrachten van overheidsbasisscholen en overige betrokkenen.
Het afronden van mijn werk en privé leven in Pokhara zal geen eenvoudige klus zijn deze maand, ik heb intussen goede vriendschappen opgebouwd en voelt mijn appartement in Archalbot als 'thuis' na twee jaar. Het is voor eerst dat ik 26 maanden op één plek heb gewoond, ik heb 'innerlijke rust' gevonden, en verhuis ik vanwege een professionele uitdaging naar een nieuwe woonplek, maar nog steeds in het prachtige land waar ik van ben gaan houden – Nepal.
De centrale vraag van iedereen die bovenstaande heeft gelezen: "Kom je nog niet naar huis?" zal ik meteen proberen te beantwoorden. VSO Nepal moet de laatste formaliteiten nog afronden voor officiële overplaatsing naar Jumla. Als het contract met nieuwe werkgever DEO Jumla is goedgekeurd, kom ik waarschijnlijk voor een korte vakantie – twee weken – naar Nederland voordat het nieuwe project start. Dit is tegelijkertijd ook een mooie overbrugging voor mij; het 'achterlaten van Pokhara', dan naar Nederland voor het weerzien van familie en vrienden na 28 maanden, en daarna een nieuwe start in Nepal voor zes maanden. Ik houd jullie op de hoogte!
Trots als ik ben op al mijn collega’s op de basisscholen waar ik werk, de verandering is op dit moment ook iedere dag gaande op heel veel gebieden. Omdat dit weblog een gelimiteerde opslag heeft voor foto’s, plaats ik al mijn ‘good practice’ foto’s op een werkgerelateerde Facebook account. Klik op deze link, en geniet mee door de verschillende fotoalbums te bekijken: http://www.facebook.com/#!/petra.hoeve.5
03 Februari 2013 - 20:22
Rikie Van Biesen:
Hoi Petra,
Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt! Geweldig, dat je nog verder wilt. Af en toe heb ik heimwee naar Nepal, Pokhara, maar ben toch superblij mijn kinderen en kleinkinderen regelmatig te kunnen zien. Doe je Meera de groeten van mij? Heel veel succes met de nieuwe uitdaging in Jumla> -
04 Februari 2013 - 10:15
Dianne:
Afgelopen zaterdag was ik met Danielle een hapje aan het eten. Natuurlijk hebben we het ook even over jouw avonturen gehad.
Wanneer kunnen we je met vlaggetjes begroeten op Schiphol? -
10 Februari 2013 - 18:03
Richard:
Hé Petra,
Goed om te horen dat je het nog steeds naar je zin hebt en leuk dat je even terugkomt. Weet je dat ze nog steeds heerlijk ij hebben bij Venezia.
21 Maart 2013 - 07:57
Erik De Vries:
Hi Petra,
Top dat het zo goed gaat in Nepal. Ik denk dat je na 2 weken Nederland het hier wel weer gezien hebt en weer terug wilt naar het land vol natuur en cultuur. Nog een mooi vervolg gewenst....
Erik