Druk aan het werk - Reisverslag uit Pokhara, Nepal van Petra Hoeve - WaarBenJij.nu Druk aan het werk - Reisverslag uit Pokhara, Nepal van Petra Hoeve - WaarBenJij.nu

Druk aan het werk

Door: Petra Hoeve

Blijf op de hoogte en volg Petra

16 Februari 2011 | Nepal, Pokhara

Jemig het is inmiddels wel een poosje geleden dat ik iets heb geschreven of iets van mij heb laten horen per email of sms. Dat komt omdat ik nu doordeweeks in een dorp woon en werk, waar geen internet beschikbaar is en slecht bereik. In het weekend als ik thuis ben (jaja die ene dag) moet er wel stroom zijn om de PC aan te kunnen zetten naast alle andere dingen die ik dan moet doen op zo’n dag. Later zal ik dit meer beschrijven, hoe het leven hier in Nepal me afgaat. Niet getreurd, binnenkort zullen jullie een extra lang verslag ontvangen om op de hoogte te blijven van mijn ervaringen en belevenissen de afgelopen anderhalve maand. En nieuwe foto’s van mijn werkzaamheden in de scholen.
Maar ik wil eerst het volgende kwijt voor diegenen die geld en tijd hebben, de maand maart en april werk ik niet (echt) in de scholen i.v.m. examens en vakantie, dus … zin om naar Nepal te komen? Je bent van harte welkom! Bovendien zijn maart en april ook nog eens de beste maanden om naar Nepal te komen vanwege de schone heldere lucht, dus goed zicht op de bergen, en de bomen en planten in bloei. Ik zal wel voorbereidend werk moeten verrichten, zoals het maken van materialen, maar voldoende tijd om samen iets te ondernemen in dit prachtige land. En ik heb gehoord dat ArkeFly rechtstreeks vliegt naar Kathmandu voor een spotprijs rond €700 in de maanden oktober t/m maart. M.a.w. grijp je kans!

• 16 Februari 2011 - 14:27

Kristel:

hoi
    dat klinkt goed allemaal. lijkt me super om een keer naar je toe te komen
    liefs kristel

• 16 Februari 2011 - 20:35

Bert:

Hoi Petra,

bedankt voor je tip. 't zal dan volgend jaar worden, eerst even sparen. Maar 't is zeker een leuk idee!

Hartelijke groeten
    Bert, Reina, Daniëlle en Christiaan

• 17 Februari 2011 - 03:24

Dorieke:

Goed om te weten dat je in maart en april zoveel tijd hebt Peet, dan weet ik wie voor mij gaat koken! ;)

Petra

Sinds 11 november 2011 verblijf ik in Nepal en werk ik als ECD & Basic Education Advisor binnen het Educatie Programma van VSO Nepal. Op dit weblog zal ik jullie op de hoogte houden van mijn ervaringen op het gebied van het werken in de diverse overheidsscholen in de uitlopers van de Himalaya met de leerkrachten en schoolleiders, én mijn avontuurlijk reizen naar andere districten van Nepal om het land en haar cultuur beter te leren kennen gedurende drie jaar.